ISIJ 2020

Kan jij al een beetje programmeren en wil je nog veel meer leren?
Schrijf je dan in voor het ISIJunior programmeerkamp in Kazan, Rusland!

ISIJunior is een tiendaags kamp waar je samen met andere leerlingen en begeleiders beter leert programmeren. Je leert hier problemen van algoritmische aard oplossen.
Je kunt je aanmelden als je op 5 juli een leeftijd hebt van 14 t/m 16 jaar. Laat bij aanmelding ook weten waarom je het leuk vindt om mee te doen en in welke klas je zit.Er gaat ook een Nederlandse coach mee vanuit de Informatica Olympiade. De kosten per deelnemer bedragen 600 euro voor school, overnachten en eten. Daar bovenop komen nog de reiskosten, het visum, de reisverzekering en wat zakgeld.

Wist je dat je als finalist van de Beverwedstrijd en als deelnemer van de tweede ronde van de Informatica Olympiade een bijdrage van 100 euro kan krijgen voor de reiskosten?

ISIJ
De missie van de International School in Informatics Junior (ISIJ) is om jonge mensen voor te bereiden op programmeerwedstrijden zoals de Europese Junior Olympiade in Informatica. De voertaal op het kamp is Engels. Vanuit Nederland gaat er een begeleider mee die vloeiend Engels en Nederlands spreekt. Deze begeleider is ook coach van het Nederlandse team bij de Internationale Informatica Olympiade. Om mee te kunnen doen aan het kamp moet je al een beetje kunnen programmeren en vooral plezier hebben in het nadenken over algoritmes en datastructuren. Tijdens het kamp wordt er geprogrammeerd in de programmeertaal C++. Vanuit Nederland mogen maximaal zes deelnemers mee met het kamp. Als er meer belangstellenden zijn zullen we eerst proberen meer mensen mee te nemen. Als dat niet lukt wordt er geloot.

Ouders
We begrijpen dat het spannend kan zijn om uw dochter of zoon naar een programmeerkamp in Rusland te sturen. Het is daarom ook mogelijk om als ouder mee te gaan en een deel van het programma mee te maken. De kosten daarvan zijn 800 euro per persoon, naast de kosten voor de reis, het visum en de reisverzekering.

Alle informatie van vorig jaar kun je ook lezen in onze flyer, ISIJunior Flyer 2019 !

Heb je vragen of belangstelling om mee te gaan?
Neem contact op met onze voorzitter, Eljakim Schrijvers, op eljakim@informaticaolympiade.nl

CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.