Finale 8 juni

18 juni 2024

Op 8 juni 2024 is de finale van de Nederlandse informatica-olympiade 2024 gehouden. Jelle van der Drift, Boas Bakker, Lucas Kuunders, Chenyu Lin, Fiodar Prystauka, Karel Hofman, Gideon Beernes, Karina Kovalska, Floris de Vooys, Pieter Helleman, Tijmen Bouma, You-Han (Lenka) Huang, Bogdan Temnik, Lieke Visser, Em Frédérique Scheffrahn waren opgelucht toen het afgelopen was.

De vier hoogstgeëindigde finalisten zullen in in september naar Egypte afrijzen voor de IOI, de International Olympiad in Informatics. Die vier zijn: Jelle van der Drift, Boas Bakker, Lucas Kuunders en Chenyu Lin. Fiodar Prystauka was nummer vijf en viel daarom ook in de prijzen: hij zal deelnemen met het AI-team.

Alle finalisten kregen door Techni Science een CyberPi Go kit aangeboden, en de deelnemers aan het team dat naar de IOI gaat kregen zelfs een mBot2 Robot kit. Gefeliciteerd deelnemers en dankjewel Techni Science!


Bever Wedstrijd

De Beverwedstrijd is een gratis informatica- wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!