Nederland Wint Goud en Brons op Internationale Informatica Olympiade 2021

4 juli 2021

De Internationale Informatica Olympiade heeft dit jaar virtueel plaatsgevonden van 19 tot 25 juni, georganiseerd door Singapore. Met trots kunnen wij deelnemen dat onze deelnemer Marco Meijer goud heeft gewonnen, en deelnemer Andy van Horssen brons. Ook deden Khoi Pham en Daan de Groot mee, die volgend jaar nog een keer mee doen met de Nederlandse Informatica Olympiade.

De individuele resultaten zijn als volgt:

  • Gouden Medaille 13e   — Marco Meijer, 439 punten (18 jaar, Loppersum, 6 vwo, Gomarus College).
  • Bronzen Medaille 140e — Andy van Horssen, 225 punten (16 jaar, Shanghai, jaar 5, Shanghai High School International Division).
  • 285e — Khoi Pham, 141 punten (16 jaar, Amsterdam, 5 vwo, Vossius Gymnasium.
  • 329e — Daan de Groot, 87 punten (16 jaar, Assen, 4 vwo, Dr. Nassau College Quintus).

De Nederlandse scholieren zijn gekozen uit de beste deelnemers aan de Nederlandse Informatica Olympiade (NIO). De NIO wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. Alle Nederlandse middelbare scholieren kunnen meedoen aan de NIO. In drie rondes worden de deelnemers van het team dat Nederland vertegenwoordigt gekozen. Voormalige deelnemers zijn later vaak terug te vinden als hoogleraar, ondernemer of uitvinder.

Het Nederlandse team werd dit jaar begeleid door teamleider Eljakim Schrijvers en deputy leader Jelmer Firet, met ondersteuning van Ludo Pulles en Bouke van der Bijl.


Bever Wedstrijd

De Beverwedstrijd is een gratis informatica- wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!