Uitslag Benelux Olympiad in Informatics (BxOI) 2021

1 november 2021

31 oktober

Op zaterdag 30 oktober werd de vierde editie van de BxOI gehouden. Gelukkig kon deze olympiade weer op locatie worden georganiseerd, ditmaal was de Vrije Universiteit van Amsterdam onze gastheer. Ook deze BxOI werd weer gelijktijdig gehouden met de BAPC. De BAPC is de Benelux Algorithm Programming Contest, zeg maar een programmeerwedstrijd zoals de onze, maar dan bedoeld voor studenten van de universiteiten. Dit jaar had de BAPC problemen met de configuratie van de computers. Daarom begon hun wedstrijd tweeëneenhalf uur later dan gepland. Wij hadden daar maar een beetje last van want onze wedstrijd begon maar een kwartiertje te laat. Voor de rest is de olympiade heel netjes verlopen.

Het Nederlandse team heeft het redelijk goed gedaan. Onze zes vertegenwoordigers hebben twee zilveren medailles gehaald. Daan de Groot miste maar 20 puntjes van een maximum van 500 om ook voor een gouden medaille in aanmerking te komen. Khoi Pham haalde voor Nederland de andere zilveren medaille.

Hieronder een link naar de uitslag:

https://www.informaticaolympiade.nl/wp-content/uploads/2021/11/bxoi21.jpg

Volgend jaar wordt de BxOI in principe gehouden op de Technische Universiteit Eindhoven, waar dan ook de BAPC gehouden wordt.


CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.