Girls @ Informatica Olympiade

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) te vertegenwoordigen?

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. In 2023 wordt de EGOI georganiseerd in Lund, Zweden (egoi23.se). Ook Nederland zal deelnemen met een team.

Op zaterdag 15 april was de 2e ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. De 4 beste meiden tijdens de 2e ronde mogen mee naar de EGOI 2023 in Zweden. Het team voor EGOI 2023 is bekend. Gefeliciteerd Aniek, Iris, Karina en Lenka met jullie goede prestaties en heel veel succes in Zweden!

We zijn ook al bezig met de voorbereidingen voor de cursus volgend schooljaar. Zondag 4 juni is er weer een programmeerdag in Utrecht. Meiden die het leuk vinden om mee te doen kunnen zich opgeven.

Cursusdag 1 okt 2022
Team NL 2022 met coaches

Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

Wil je thuis oefenen met programmeren, begin dan met de cursus die we speciaal voor EGOI hebben gemaakt: Intro – C++ oefenen voor EGOI (gitbook.io)

Heb je vragen of wil je zondag 4 juni meedoen mail dan naar girls@informaticaolympiade.nl!

Een leuk interview met het team van de EGOI 2021 kun je hier vinden.
En een leuke video van Tamara & Qun uit Team NL 2021 zie je hieronder.

Hopelijk tot snel!

Eva, Fieke, Judith, Marjo, Martine en Kim.

De deelname van het Nederlandse Meisjesteam wordt mede mogelijk gemaakt door Accenture.

CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.