Girls @ Informatica Olympiade

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) in Turkije te vertegenwoordigen?

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Vier deelneemsters aan de NIO en cursus zullen deelnemen aan de EGOI in juni 2022 in Antalya, Turkije. 

De cursus start na de herfstvakantie.  Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

Heb je vragen of wil je je direct aanmelden, mail dan naar girls@informaticaolympiade.nl

Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. Vorig jaar heeft Nederland ook met een team meegedaan. Door corona maatregelen werd de olympiade in 2021 online gehouden vanuit het eigen land. Meer info over de EGOI 2021 kun je vinden op www.egoi.ch

Het team tijdens de EGOI 2021 was:
Alies Francke (Pieter Zeeman in Zierikzee)
Julianne Polman (Ulenhof college in Doetinchem)
Tamara van Santen (ISW locatie Gasthuislaan in ’s Gravenzande)
Qun Franken (Ostrea Lyceum in Goes)

Een leuk interview met het team kun je hier vinden.

Hopelijk tot snel!

Eva, Fieke, Judith, Marjo, Martine en Kim.

De deelname van het Nederlandse Meisjesteam wordt mede mogelijk gemaakt door Accenture.

Bever Wedstrijd

De Beverwedstrijd is een gratis informatica- wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!