Girls @ Informatica Olympiade

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) te vertegenwoordigen?

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. In juli 2023 zijn we naar de EGOI geweest in Lund, Zweden (egoi23.se). Het was een mooie week met goede resultaten.

Ook in het komend schooljaar is er weer een EGOI programmeercursus. Meiden die het leuk vinden om mee te doen kunnen zich opgeven met de aanmelden knop op deze pagina. Hieronder alle data voor het nieuwe cursusjaar, je hoeft niet alle datums aanwezig te zijn:

Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

Wil je thuis oefenen met programmeren, begin dan met de cursus die we speciaal voor EGOI hebben gemaakt: Intro – C++ oefenen voor EGOI (gitbook.io)

Heb je vragen of wil je volgende schooljaar meedoen mail dan naar girls@informaticaolympiade.nl!

Volgend cursusjaar maak je kans om Nederland te vertegenwoordigen op de EGOI 2024. Het goede nieuws is dat de EGOI 2024 in Nederland is!

De EGOI 2023 was in Lund, Zweden

De EGOI 2022 was in Antalya, Turkije

De EGOI 2021 was in Zurich, Zwitserland (online door Covid)

Interviews
Een leuk interview met het team van de EGOI 2021 kun je hier vinden.
Tijdens de EGOI 2023 heeft Nederland voor het eerst een medaille gewonnen. Lees meer hierover in het Brabants Dagblad of Bossche Omroep.
En een leuke video van Tamara & Qun uit Team NL 2021 zie je hieronder.

Hopelijk tot snel!

Eva, Fieke, Judith, Marjo, Martine en Kim.

De deelname van het Nederlandse Meisjesteam wordt mede mogelijk gemaakt door Accenture.

Bever Wedstrijd

De Beverwedstrijd is een gratis informatica- wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!