Girls @ Informatica Olympiade

In juni 2021 wordt in Zurich, Zwitserland voor het eerst een informatica olympiade voor meisjes georganiseerd, het European Girls’ Olympiad in Informatics. Bij wiskunde is dit al jaren erg succesvol. Deelneemsters uit heel Europa zullen samenkomen om te programmeren.

Nederland zal ook met een team met begeleidsters meedoen, en zoekt hiervoor enthousiaste meisjes. Wil je een kans maken om mee naar Zürich te gaan, geef je dan op!

Tijdens de olympiade zul je uitdagende logische problemen oplossen. Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten om de andere deelneemsters te leren kennen.

We zullen van tevoren trainingen organiseren om beter te leren programmeren. Waarschijnlijk is de eerste training in mei 2020. Dus ook als je nog niet kunt programmeren maar wel enthousiast bent dan kun je je opgeven.

Ben je geïnteresseerd, ben je een meisje en zit je in 2021 op de middelbare school, neem dan contact met ons op!

We zijn te bereiken via girls@informaticaolympiade.nl

Eva, Fieke, Judith, Marjo en Kim.

Bever Wedstrijd

De Beverwedstrijd is een gratis informatica- wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!