Girls @ Informatica Olympiade

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) te vertegenwoordigen?

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. In 2023 wordt de EGOI georganiseerd in Lund, Zweden. Ook Nederland zal deelnemen met een team.

Op zaterdag 1 oktober 2022 was de kickoff onsite in Utrecht van het nieuwe cursusjaar. De kickoff was een leuke en leerzame dag met veel programmeren. In november en december organiseren we 3 online bijeenkomsten, we werken hierin aan de opgaves van de 1e ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Uiteindelijk mogen de 4 beste meiden tijdens de 2e ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade mee naar de EGOI 2023. De cursus als voorbereiding op de 2e ronde begint op 11 februari 2023 met een onsite dag in Utrecht.

Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

Wil je thuis oefenen met programmeren, begin dan met de cursus die we speciaal voor EGOI hebben gemaakt: Intro – C++ oefenen voor EGOI (gitbook.io)

Heb je vragen mail dan naar girls@informaticaolympiade.nl of meld je hieronder direct aan!

Een leuk interview met het team van de EGOI 2021 kun je hier vinden.

Hopelijk tot snel!

Eva, Fieke, Judith, Marjo, Martine en Kim.

De deelname van het Nederlandse Meisjesteam wordt mede mogelijk gemaakt door Accenture.

CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.