Girls @ Informatica Olympiade

Ben je een enthousiaste middelbare scholier met een liefde voor logisch denken en programmeren? Wil je de kans krijgen om Nederland te vertegenwoordigen op de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI)?
Tijdens deze Olympiade lossen deelnemers uit heel Europa uitdagende programmeerproblemen op en genieten ze van sociale activiteiten. In juli 2023 schitterden we in Lund, Zweden (egoi23.se), en deze zomer is Nederland gastland!

Wij, Aniek, Eva, Fieke, Judith, Marjo en Martine, organiseren een top programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Vier keer per jaar komen deelnemers vanuit het hele land en van verschillende leeftijden samen voor een programmeerdag.

Hieronder de data van onze EGOI cursus.
Meiden die enthousiast zijn om deel te nemen, kunnen zich nu aanmelden met slechts één klik op de aanmeldknop op deze pagina. Je kunt op elk moment in het jaar beginnen, want we passen ons aan aan jouw niveau.

Geen programmeerervaring? Geen zorgen! Alles wat je nodig hebt, is een passie voor het oplossen van logische puzzels. Wij helpen je in de cursus om te leren programmeren.
En het beste nieuws? Deelname aan onze cursus is gratis!

Wil je thuis oefenen met programmeren, begin dan met de cursus die we speciaal voor de EGOI cursus hebben gemaakt: Intro – C++ oefenen voor EGOI (gitbook.io)

Heb je vragen of wil je volgende schooljaar meedoen mail dan naar girls@informaticaolympiade.nl!

De EGOI 2024 zal gehouden worden in Veldhoven, Nederland! Ook wij doen mee met een team!
Omdat we dit jaar het gastland zijn mogen we ook een team B meenemen: Lieke en Wendy zullen daarom ook deelnemen en we gaan dus dit jaar met 6 meiden naar de EGOI.

De EGOI 2023 was in Lund, Zweden

De EGOI 2022 was in Antalya, Turkije

De EGOI 2021 was in Zurich, Zwitserland (online door Covid)

Interviews
Een leuk interview met het team van de EGOI 2021 kun je hier vinden.
Tijdens de EGOI 2023 heeft Nederland voor het eerst een medaille gewonnen. Lees meer hierover in het Brabants Dagblad of Bossche Omroep.
En een leuke video van Tamara & Qun uit Team NL 2021 zie je hieronder.

Hopelijk tot snel!

Aniek, Eva, Fieke, Judith, Marjo, Martine en Kim.

De deelname van het Nederlandse Meisjesteam wordt mede mogelijk gemaakt door Accenture.

CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.