Uitslag Benelux Olympiad in Informatics (BxOI) 2022

29 november 2022

Op zaterdag 22 oktober werd de vijfde editie van de BxOI gehouden. Gelukkig kon ook deze olympiade weer op locatie worden georganiseerd, ditmaal was TU/Einhoven onze gastheer. Ook deze BxOI werd weer gelijktijdig gehouden met de BAPC. De BAPC is de Benelux Algorithm Programming Contest, zeg maar een programmeerwedstrijd zoals de onze, maar dan bedoeld voor studenten van de universiteiten. Wij waren heel erg tevreden met de manier waarop deze universiteit ons ontvangen heeft.

Het Nederlandse team heeft het extreem goed gedaan. Onze zes vertegenwoordigers hebben allemaal een medaille gehaald! Jona Bedaux haalde met 460 van van de 500 punten een ex aequo voor de gouden medaille. Floris de Vooys haalde met 410 punten voor ons de derde plek op deze olympiade binnen, goed voor het hoogste zilver. De overige vier Nederlanders waren goed voor het brons.

Volgend jaar wordt de BxOI in principe gehouden op de Universiteit van Amsterdam, waar dan ook weer de BAPC gehouden wordt.


CodeCup

De CodeCup is een programmeer- wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd vindt plaats online en kan live worden gevolgd.